Crypto-koorts heeft de markten dit jaar in zijn greep en heeft sterren gemaakt van dogecoin, shiba inu en solana, terwijl investeerders een record van $ 8,9 miljard in digitale munten storten – meer dan in heel 2020: CoinShares

Beleggers hebben tot nu toe in 2021 meer geld in crypto gestoken dan in heel 2020, met recordbedragen die in bitcoin en ether stromen, evenals kleinere altcoins zoals sol en ada, volgens CoinShares.

In het jaar tot 5 november is er ongeveer $ 8,9 miljard in cryptoproducten gevloeid, waarmee de instroom van $ 6,7 miljard over het hele jaar werd overtroffen, zo bleek dinsdag uit gegevens van CoinShares, een van de grootste cryptoplatforms in Europa.

Instroom

Bitcoin heeft het afgelopen jaar een instroom van $ 6,5 miljard gezien, terwijl ether $ 1 miljard aan stromen heeft gezien. Laatste cryptocurrency nieuws vind je online. Solana token sol heeft een instroom van $ 154 miljard geregistreerd, waarmee het de op twee na populairste crytocurrency van 2021 is, terwijl cardano’s ada $ 92 miljard aan instroom heeft gezien.

November heeft een golf van bullishness op de cryptocurrency-markt gebracht. Bitcoin en ether hebben deze week nieuwe hoogtepunten bereikt in de buurt van respectievelijk $ 70.000 en $ 5.000, terwijl kleinere tokens hoger zijn geschoten, waardoor de totale waarde van de cryptomarkt voor het eerst op $ 3 biljoen komt. Sol bereikte dit weekend een record van $ 260, dankzij de links naar gedecentraliseerde financiële applicaties die steeds populairder worden.

 

Cryptomunten en producten

Cryptomunten en -producten zijn over de hele wereld algemeen geaccepteerd. Het feit dat meer belangrijke beurzen in de VS, Europa en zelfs Australië cryptoproducten accepteren, heeft de investeringsactiviteit in de loop van het jaar aangewakkerd, volgens James Butterfill, investeringsstrateeg van CoinShares.

Een andere belangrijke factor bij het aantrekken van kapitaalstromen is de goedkeuring van door bitcoin futures-backed exchange traded funds (ETF), voegde Butterfill eraan toe. ProShares en Valkyrie kregen eind oktober groen licht van de Securities and Exchange Commission om die producten op de lijst te zetten. “Het wijst allemaal op acceptatie door de regelgeving”, legt Butterfill uit.

Een gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving die de markt regelt, was een van de obstakels die een bredere acceptatie van cryptocurrencies in de weg stonden, met name door institutionele beleggers. Maar recente stappen in de richting van het creëren van een fiscaal kader kunnen bijvoorbeeld helpen de weg vrij te maken.

 

Stroomgegevens

De stroomgegevens van CoinShares hebben geen betrekking op zogenaamde meme-munten zoals dogecoin en spin-offs zoals shiba inu, die beide dit jaar de krantenkoppen hebben gehaald, dankzij hun enorme populariteit onder detailhandelaren die de tokens naar recordniveaus hebben gepompt. Cryptocurrency app gebruiken vind je online.Maar deze tokens hebben geprofiteerd van de push naar grotere rivalen zoals bitcoin.

Shiba inu heeft een marktkapitalisatie van $ 30,6 miljard, ondanks dat het pas in augustus vorig jaar werd gelanceerd – waardoor het de 11e grootste cryptovaluta is qua waarde, terwijl dogecoin twee treden hoger staat, met een oogstrelende 9.000% in de afgelopen 12 maanden, gebaseerd op Binance Amerikaanse gegevens. “Dat thema voor meme-investeringen leek te hebben gespeeld in de wereld van crypto-investeringen”, zei Butterfill.