Bitcoin Cash (BCH): de belangrijkste dingen die u erover moet weten

Bitcoin Cash is een cryptocurrency die in 2017 is gemaakt vanuit een “fork” in de originele Bitcoin-blockchain. Zie het als een tak aan een stamboom die vervolgens zelf nieuwe takken kan vormen.

Wie heeft er twee nodig?

De originele Bitcoin-blockchain had grote problemen met ingewikkelde zaken zoals handtekeninggegevens, blokgrootte en een technologie die bekend staat als gescheiden getuigen, die allemaal buiten het bestek van dit artikel vallen. Kortom, Bitcoin ontgroeide zijn blockchain, die was gemaakt van kleine blokken die verstopt raakten toen de populariteit van Bitcoin toenam. Naarmate er meer mensen bij kwamen, werd het systeem moeilijker schaalbaar. Zowel transactietijden als transactiekosten groeiden zo hoog dat de belangrijkste miners en producenten van Bitcoin zich zorgen maakten over de levensvatbaarheid ervan. Ethereum koers vandaag is gestegen.

Ze reageerden door het creëren van wat bekend staat als de Hard Fork, een afwijking van de originele Bitcoin-keten. De nieuwe keten had grotere blokken die konden worden geschaald om tegemoet te komen aan het steeds groter wordende gebruikersbestand van Bitcoin. Omdat het de verwerkingstijden versnelde en de kosten voldoende verlaagde om Bitcoin net als contant geld te laten gebruiken, was de enige passende naam Bitcoin Cash.

Hoeveel is Bitcoin Cash waard?

Rond Kerstmis 2020 handelde het onder $ 300. Op 25 maart handelt Bitcoin Cash rond de $480, veel minder dan de $51.000 die je zou betalen voor een enkele Bitcoin. Als het echter om waarde en prijs gaat, hebben de dubbele cryptocurrencies één ding gemeen: extreme volatiliteit. Begin mei was het gestegen tot meer dan $ 1.500, maar op 19 juli was het gedaald tot ongeveer $ 418. Dat is echter niets vergeleken met 2017-18, toen Bitcoin Cash van ruim $ 1.000 naar ver onder de $ 100 ging – blijkbaar probeerde elke tussenstop te maken – en dan weer terug in ongeveer een jaar. Bitvavo review vind je genoeg online.

Is Bitcoin Cash een goede investering?

Als je de volatiliteit van de achtbaan van Bitcoin kunt verdragen, als je de complexe en altijd evoluerende technologie kunt bijhouden en als je het goed vindt dat het niet wordt ondersteund door een instelling die je herkent, dan zou je zeker een argument voor Bitcoin Cash. Net als Bitcoin zelf biedt Bitcoin Cash het potentieel voor buitenaardse winsten, maar ook zoals Bitcoin maken hoge risico’s, grote bubbels en gekke prijsschommelingen deel uit van het pakket.